Tadıyla, Görüntüsüyle Hayran Bırakacak 9 Lezzetli Yemek Tarifi
9 Lezzetli Yemek Tarifi; Biz Türk halkı olarak misafirlerimize hizmet etmeye uzun zamandır düşkünüz. Hatta öyle ki ülkemize gelen yabancılar bile bizi misafirperverliğimizle tanımaktadır. Osmanlı zamanında şuan olduğu gibi imkanların bulunmamasına rağmen seyahatname kitaplarında adımız çokça zikredilmiştir. Buna bir örnek İbn-i Battuta’nın ‘Seyahatname’ kitabını verebiliriz. Atalarımızdan gelen bu hizmet yıllar geçmesine rağmen biz torunlarına aktarılmıştır. Hal böyleyken doğal olarak insan misafirinin geleceğini öğrendiği an ‘acaba ne pişirsem? ‘ diye evde dört dönmeye başlıyor. İşte biz de siz değerli okuyucularımıza misafirlerine hem görsel şölen hem de lezzetli ikramlarda bulunabilmeleri için 9 lezzetli yemek tarifi hazırladık.
İskender Kebabı
 |
İskender Kebabı Tarifi |
İskender Kebabı adını Bursa’da duyurmuş olup Türkiye’nin hatta yabancı ülkelerin bile ağız tadına yerleşmiştir. Ekmeğinden tutunda yoğurduna kadar dopdolu olarak görünen bu tabağın tarihi 1867 yıllarına dayanmaktadır. Mehmet Oğlu İskender Bey bu tadı Bursa Kayhan’daki dükkanında odun kömürlü bir ocak üzerinde yatırarak pişirmesiyle yeni bir tat devrimini ele almıştır. Yapım süresi 10 dakika süren bu tarif bir günlük bir bekleme süresine sahiptir. İskender kebabı üzerine verdiğimiz tarif 4 kişiliktir...(devamını görmek için tıklayınız)
Lazanya Tarifi
 |
Lazanya Tarifi |
İtalya asıllı bir tat aktarımı olan Lazanya yemeği, peynir, domates sosu kullanılarak yapılan bir yemektir. Katman katman işlenen bu lezzet, farklı malzemeler eklenerek te kullanılmaktadır. Kısacası her yemek erbabının harcına göre değişmektedir... (devamını görmek için tıklayınız)
Patlıcan Kebabı
 |
Patlıcan Kebabı Tarifi |
Şanlıurfa, Gaziantep ve Adıyaman yörelerinin muhteşem tatlarından biri olan patlıcan kebabı, özellikle halkımızın vazgeçemediği tatlardan birisidir. Özellikle lavaş ekmeği ve ayran yanında tüketildiğinde yaz aylarının aranan yiyeceğidir...
Patlıcan Kebabı Tarifi İçin TıklayınBeşamel Soslu Makarna
 |
Beşamel Soslu Makarna Tarifi |
Fransız mutfağından sofralarımıza ulaşan bu muhteşem tarif, üzerinde bulundurduğu kaşar sayesinde sünerek öncelikle görsel bir şölen oluşturmaktadır. Bu şöleni sağlayan Beşamel sos hayatımıza Fransız aşçıların, Fransız ihtilaliyle dünyanın 4 bir yanına dağılmalarıyla girmiştir. Bu sebeptendir ki Fransa mutfağındaki bu muhteşem tatlarını dünyaya duyurmuştur. Eğer bu mutfağı merak ediyorsanız ve bir yerden başlamak istiyorsanız bu tarif sizler için harika bir başlangıç olabilir. Beşamel soslu makarnaya tadını asıl veren şey beşamel sosudur. Eğer bu tarifi uygulayıp beşamel sosun tadına hayran kaldıysanız sosu, tavuk, mantar, patlıcan, patates, karnabahar gibi ürünlerle de beraber deneyebilirsiniz...
yazının devamı için tıklayınızPaçanga Böreği Tarifi
 |
Paçanga Böreği Tarifi |
Oldukça pratik tariflerden biri olan paçanga böreği, Kayseri yöremize aittir. Pastırmayla yapılan bu lezzetin bir parçası yaklaşık 500 ila 520 kalori civarındadır. Zor gibi görünen bu börek aslında hiçte zannedildiği gibi değil. Paçanga böreği çıtır çıtır yufkanın arasında, peynir, pastırma, domates, biber gibi harika malzemeleri barındırıyor. Yapılışı yaklaşık 10 dakika ve pişimi yaklaşık 10 dakika sürmektedir...
Tarif için tıklayınTavuklu Kekiklim Makarna Tarifi
 |
Tavuklu Kekiklim Makarna Tarifi |
Tavuk ile ne yapılabilir? Değişik makarna tarifleri gibi internette çok fazla yeni tatlar aramakta ve keşfetmekteyiz. Belki de bir çok lezzet mutfaklarını denedik. Fakat işte sıra denemeyeni pişman eden, deneyeni ise bağımlısı yapan mükemmel bir yemek tarifi ile karşınızdayız. 20 dakikada hazır nefis kekiklim tarifi 2 kişiye göre yazılmış olup kişi sayısına göre malzemeleri arttırabilirsiniz...
yazının devamı için tıklayınız
Patatesli Karnıyarık Yemek Tarifi
 |
Patatesli Karnıyarık Yemek Tarifi |
Görsel şöleni ve enfes tadıyla yine adından söz ettiren tatlardan birindeyiz. Biliyoruz ki halk olarak çoğumuz patlıcan karnıyarık lezzetine alışığız. Bu sefer neden patatesli karnıyarık denemeyelim ki dedik ve bu tarifi karşınıza getirdik. Tavuk göğsü ve mantar soteli bu enfes tat aynı zamanda kimyon, kırmızı pul biber, kekik ve yemeklerin asıl tadını veren tuz ile mutlaka denenmesi gereken tariflerden biri oluyor. Kalabalık misafir veya ev halkına yapılabilecekler listesine giren bu patates karnıyarık aynı zamanda çabuk tariflerden biri olarak değerlendirilebilir...
Tarif için tıklayınızMantarlı Et Sote Yemek Tarifi
 |
Mantarlı Et Sote Yemek Tarifi |
Bir diğer adı Mantarlı Papaz Yahnisi olarak biline bu tarif 10 dakikalık bir hazırlama, 15 dakikalık bir pişirme süresine sahiptir. Dana eti ve mantarın birleşmesiyle ne harika tatlar çıkardığımızı patatesli karnıyarık tarifinde anlatmıştık. Klasik tatlara alışık bir kişinin mantarlı et soteyi sevmediğine biz şahit olmadık açıkçası. Başta bulgur pilavı olmak üzere mantarlı et sotenin yanına pilav da çok yakışmaktadır. İçecek olarak da bakır bardakta iyi çalkalanmış ayran gayet güzel yakışmaktadır Tarifimize ek olarak bir bulgur pilavı tarifini de sizlerle paylaşacağız...(yazının devamı için tıklayınız)
Beyti Kebabı Tarifi
 |
Beyti Kebabı Tarifi |
Beyti kebabı, aslen Şanlıurfa yöresine ait olmakla beraber yoğurt, bulgur pilavı ve bol domates sosu ile servis edilmektedir. Bu şahane lezzet lokantalarda hazır olarak satılsa da her işin erbabının mutlaka bir tuz ayarının olduğunu düşünüyoruz. Bizde kendi tuzumuzun ayarında beyti kebabının tarifini vermiş bulunduk...
yazının devamı için tıklayınız
Hiç yorum yok: