Mantarlı Et Sote Tarifi: Doyumsuz Bir Tarif
Tadına Doyum Olmayan Mükemmel Mantarlı Et Sote Tarifi
Mantarlı Et Sote Tarifi; Bir diğer adı Mantarlı Papaz Yahnisi olarak biline bu tarif 10 dakikalık bir hazırlama, 15 dakikalık bir pişirme süresine sahiptir. Dana eti ve mantarın birleşmesiyle ne harika tatlar çıkardığımızı patatesli karnıyarık tarifinde anlatmıştık. Klasik tatlara alışık bir kişinin mantarlı et soteyi sevmediğine biz şahit olmadık açıkçası. Başta bulgur pilavı olmak üzere mantarlı et sotenin yanına pilav da çok yakışmaktadır. İçecek olarak da bakır bardakta iyi çalkalanmış ayran gayet güzel yakışmaktadır Tarifimize ek olarak bir bulgur pilavı tarifini de sizlerle paylaşacağız.
Mantarlı Et Sote Tarifi İçin Malzemeler (2 Kişilik)
- Orta yağlı kuşbaşı dana eti ( 200 gr )
- Mantar (200 gr)
- Kırmızı biber (1 adet küçük boy olacak şekilde)
- Yeşil biber (3 adet)
- Soğan (1 adet küçük boy olacak şekilde )
- Tereyağı (1 çorba kaşığı)
- Tuz
- Karabiber
Mantarlı Et Sote Tarifi Yapılışı
- 200 gr mantarınızı güzelce bir bez yardımı ile temizleyiniz. Yaklaşık 2 ila 3 dakika arasında yağlı bir tava üzerinde orta ateşte soteleyiniz.
- 200 gr kuşbaşı dana etinizi kızgın yağ üzerinde etler suyunu çekene kadar pişiriniz.
- Etlerin çabucak pişmesi ve güzel bir tat oluşumu için bir iki damla sirke kullanabilirsiniz.
- Etler pişmemişse üzerine su ekleyerek pişiriniz.
- Bir adet normal boydaki soğanınızı ince ince doğrayınız.
- 1 çorba kaşığı tereyağını etlerin üzerine koyarken soğanları da ekleyin ve 2-3 dakika kavurun.
- Onların üzerine ince ince parçaladığınız 3 adet yeşil biber ve bir adet küçük boy kırmızı biberi ekleyerek ara ara karıştırarak müdahale ediniz.
- Son olarak sotelediğiniz mantarı da üzerine ilave ederek pişirin.
Bulgur Pilavı Tarifi
Mantarlı Et Sote yanında Bulgur Pilavı ile servis yapmak istiyorsanız eğer, paylaşmış olduğumuz tarif ile sizde menünüzü güzelleştirebilirsiniz. Pilav her yemek önüne yakışan geleneksel ve besleyici tahıl ürünlerinden biridir. Ülkemizde çoğu insan severek tüketir. Kıvamında yapıldığı zaman hem tat olarak hem de koku olarak insan üzerinde oldukça etkili bir haz bırakır. Bu kısa bilgiden sonra Pilav Nasıl Yapılır? tarifine geçelim
Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler (2 Kişilik)
- Tereyağı ( 2 yemek kaşığı )
- Sıvı yağ ( 3 yemek kaşığı )
- Domates salçası ( 1 yemek kaşığı)
- Biber salçası ( yarım yemek kaşığı )
- Bulgur ( 1,5 su bardağı )
- Tuz
- Sıcak su ( 3,5 su bardağı )
Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ve 3 yemek kaşığı sıvı yağı koyunuz.
- Yağ eridikten sonra 1 yemek kaşığı domates salçası ve yarım yemek kaşığı biber salçasını ekleyerek kavurunuz.
- Üzerine daha önceden yıkadığınız bulgur pilavını ekleyerek karıştırınız.
- Yaklaşık 3,5 su bardağı kaynar suyu üstüne ilave ederek suyu çekene kadar pişiriniz.
- Piştikten 10 dakika sonra mantarlı et sote ile birlikte servise sunabilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok: