Beşamel Soslu Makarna Tarifi: Harika Lezzet
Beşamel Soslu Makarna Tarifi; Fransız mutfağından sofralarımıza ulaşan bu muhteşem tarif, üzerinde bulundurduğu kaşar sayesinde sünerek öncelikle görsel bir şölen oluşturmaktadır. Bu şöleni sağlayan Beşamel sos hayatımıza Fransız aşçıların, Fransız ihtilaliyle dünyanın 4 bir yanına dağılmalarıyla girmiştir. Bu sebeptendir ki Fransa mutfağındaki bu muhteşem tatlarını dünyaya duyurmuştur. Eğer bu mutfağı merak ediyorsanız ve bir yerden başlamak istiyorsanız bu tarif sizler için harika bir başlangıç olabilir. Beşamel soslu makarnaya tadını asıl veren şey beşamel sosudur. Eğer bu tarifi uygulayıp beşamel sosun tadına hayran kaldıysanız sosu, tavuk, mantar, patlıcan, patates, karnabahar gibi ürünlerle de beraber deneyebilirsiniz.
Tarifi uygularken istediğiniz bir makarnayı tercih edebilirsiniz. Genelde burgu makarna, düdük makarna, kelebek makarna, uzun makarna ve erişte makarna vb. gibi çok çeşit kullanılabilmektedir. Biz erişte makarnayı kullandık. Misafirler için yapılacak muhteşem yemek tarifi kategorisine yerleştirdiğimiz bu lezzeti, deneyeceğiniz anda sürekli yapmak isteyeceğinizi düşünmekteyiz.
Beşamel Soslu Makarna Ana Malzemeler:
- Yarım paket erişte makarna
- 2 litre su
- İki çorba kaşığı tuz
Beşamel Sos İçin Malzemeler:
- 4 Su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı un
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri İçin:
- 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Makarna Yapılışı:
- Yaklaşık 2 litrelik bir kaynar suyun içerisine yarım paket erişteyi boşaltın.
- İçerisine 2 çorba kaşığı kadar tuz ekleyin. 10 dakika kadar haşlanmasını sağlayınız.
- Diğer taraftan ufak bir sosluk tencereye 4 yemek kaşığı sıvıyağı ve tereyağını koyarak ocağınızın altını yakınız.
- Üzerine 2 çorba kaşığı unu ilave ederek kavurunuz. Beşamel sos kavrulduktan sonra içerisine yarım çay kaşığı kadar karabiber katınız.
- 1 çay kaşığı tuzu da ekleyerek karıştırınız.
- Beşamel sosunuzun üzerine 4 su bardağı kadar süt ilave ediniz.
- Malzemeler eklendikten sonra sosunuzu muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırınız.
- Haşladığınız makarnayı kare bir borcama aktarınız.
- Muhallebi kıvamındaki beşamel sosunuzu üzerine dökünüz.
- Haşlanmış makarna ve beşamel sosunu borcam içerisinde iyice karıştırınız.
- 150 gr kaşar peynirini rendeleyiniz.
- Borcamın içerisinde bulunan beşamel soslu makarnayı düzgün bir hizaya kavuşturarak üzerine rendelediğiniz 150 gramlık kaşar peynirini üstünü tamamen kaplayacak şekilde ilave ediniz.
- 180 derecelik fırınınıza borcamı yerleştiriniz ve makarnanızı üzeri kızarıncaya dek pişiriniz.
- Görüntüsü kadar lezzeti de mükemmel olan bu beşamel soslu makarnayı servis tabaklarına koyarak ikram edebilirsiniz.
- Kaşarının soğumaması için sıcak olarak tüketiniz.
Afiyet olsun..
Diğer yemek tarifleri için tıklayınız: Tadıyla, Görüntüsüyle Hayran Bırakacak 9 Lezzetli Yemek Tarifi
Hiç yorum yok: