AdSense, Blogger Blogları ve Sosyal Ağ Paylaşımları
Blog kullanıcılarının hemen hemen hepsinin sosyal ağlar ile bağlantısı olduğu aşikar. Ve sosyal ağ paylaşımları, blog sitelerine trafik çekmenin en kolay yollarından biri olarak görülmekte.
Tabiki bunu yaparken, bazı blog yazarları para kazanmak da istiyor. Adsense reklamları para kazanmak için en popüler yol. Adsense, blog takipçilerinin reklamları tıklamaya teşvik edici içerik ile alakalı reklamları gösterme yöntemini kullanır.
Bu nedenle, Facebook ve benzer sosyal ağ paylaşımları, Adsense reklamlarını kullanan bir blogun reklam gelirini artırıcı bir yöntem değildir. Blog sitenizde bulunan içerikleri istediğiniz gibi Facebook gibi sosyal ağlarda paylaşabilirsiniz.
Blogunuzda reklam yayınlamaya başladığınızda para kazanmak için sosyal ağlarda zaman harcayama başlarsanız, ancak aşağıda açıkladığımız popülasyınlara sahip olabilirsiniz. Sizi takip eden pek çok kişi olabilir, bu kişiler blogunuzda bulunan reklamlar ile ilgilenmeyecek ve reklam gelirlerinizi artıracak herhangi bir davranışta bulunmayacaktır.
Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlardan trafik sağlanabilir. Ancak, doğru trafik mi?
Blocuların genel çoğunluğu, blog içeriklerinin okuması, blogunun takip edilmesi ve Facebook sayfasını beğenilmesi için sosyal paylaşım yolunu tercih ediyor. Facebook sayfasının çok fazla "beğen"i almasını sağlayarak blogun trafiğini artırmaya çalışıyorlar. Buraya kadar herşey çok normal, herşey yolunda. Fakat, Adsense bu geçersiz/düşük kaliteli trafiği reddeder. Çünkü, Adsense arama motorlarından gelen trafiğe ve blog içeriğine uygun reklamlar yayınlıyor.
Bir blogu paylaşmak için kullanılan sosyal ağ, bloga çok sayıda trafik gönderir, ancak trafik yararlı mı?
Google Plus ve arama motorları alakalı trafik sağlayabilir.
Blog içeriklerinize odaklanmış ve blogunuzu takip edebilecek kitle oluşturmak için, bilgilendirici, özelikle alakalı ve benzersiz yayınlar oluşturun. Bu, blogunuzun arama motoru etkinliğini teşvik eder ve trafiği artırır. Yani arama sonuçları ile ilgili çalışmalar yaparak hem blog trafiğiniz artar hem de kaliteli trafik kazanmış olursunuz. Facebook'u kullanarak daha fazla zaman harcamanıza gerek yok, daha az zaman harcayarak sadece sayfanızın beğeni sayısını artırmaya çalışabilirsiniz.
Arama trafiği, blogun konusunu hedefler. Adsense tarafından sağlanan reklamlar da blogun konusuyla ilgilidir. Bu, blog konusuyla ilgilenen okuyucular reklamlara daha çok ilgi gösterecek ve reklamları tıklayacaktır. Burası çok önemli, Adsense tarafından sağlanan reklam ürünleri ile ilgili bilgileri okuyan ve reklamlara tıklayan okuyucular, ilgili ürünler sayfasında daha fazla zaman geçirmesi veya ürün satın almalarından kazanılan reklam gelirleri oldukça fazladır. Alakasız içerik bulunduran bir blog sitesi ile alakalı içerik bulunduran blog gelirleri mukayese edilemeyecek kadar fazladır.
Alakalı trafikler, reklam sunun şirketlerin daha fazla ödeme yapmasını sağlar. Adsense, reklam barındırma hizmeti olarak, alakalı reklamlar için daha fazla ücret alır.
Blog içeriklerinizi sizden çok takipçilerinizin paylaşmasını sağlayın.
Blogunuza birden fazla sosyal paylaşım veya derecelendirme gibi butonlar koyarsanız, ziyaretçileri biraz olsun teşvik etmiş olursunuz. Sosyal paylaşım butonları için daha seçici olun, ilgi çekici butonlar eklemeye özen gösterin.
Hem arama motorlarının hem de sosyal paylaşım araçlarının avantajları ve dezavantajları var. Sosyal ağları kullanarak blogunuz için trafik alabilirsiniz, ancak kaliteli ve doğru trafik almaya çalışın.
Reklamları tıklayan ve reklamı yapılan hizmetleri veya ürünleri satın alabilecek, kaliteli içeriklerle okuyucu kitlenizin de kaltesini artırarak arama motorlarında iyi bir konuma sahip olabilirsiniz. Kaliteli içerikler, arama motorları tarafından her zaman anında dizine alınır. Facebook ve diğer sosyal ağlara çok fazla zaman ayırarak kendinizi yormayın.
Bknz: Blogger Mobil Sayfalar İçin Sticky Reklam Eklentisi
Sosyal ağları kullanarak bir #Blogger blogunu tanıtmak çok keyifli, ancak Adsense blogun bir parçasıysa, alakalı ve benzersiz yayınlar yayınlayarak ve arama motoru endekslemesine odaklanarak daha iyi sonuçlar elde edersiniz.
Hiç yorum yok: